Khamis, 18 Disember 2014

YEAR END SALE!!!!!

Assalammualaikum dan Selamat Sejahtera

YEAR END SALE PRODUK CATALYST hanya dari Dilla. Cepat2 jangan terlambat. Dapatkannya HARI INI. 

Ini ready stok Produk Catalyst. Boleh COD di kawasan Melaka dan POS 1 Malaysia. Sebarang pertanyaan sila SMS 019-727 0181

 

Khamis, 9 Oktober 2014

Collagen Catalyst

Collagen Catalyst merupakan satu produk yang telah diformulasikan berasaskan teknologi farmaseutikal untuk memberi manfaat yang tidak terhingga kepada tubuh badan pengamalnya dari hujung rambut hingga ke hujung kaki.


Jika tubuh badan kita kekurangan collagen akan menyebabkan beberapa perkara seperti
* Kulit mula hilang keanjalan dan tanda-tanda awal kedutan mula kelihatan apabila mencapai umut pertengahan 20an
* Penjanaan semula tisu-tisu lembut pada kulit mula terganggu
* Mengganggu proses toksin keluar dari sistem usus
* Tulang, kuku dan rambut mula rapuh dan kasar
* Proses dehidrasi juga terganggu

Sebab itulah collagen amat penting dalam tubuh. Ia boleh diperolehi daripada makanan seharian namun tidak dapat menampung nutrisi yang diperlukan. Oleh itu, anda disarankan mengambil Collagen Catalyst.


Kebaikan Collagen Catalyst
1) Membantu proses pemulihan osteoperosis dan osteoarthritis
2) Mengembalikan kesegaran dan keremajaan kulit
3) Mengatasi kulit kusam, kering, berkedut dan berminyak
4) Menyuburkan rambut agar kelihatan lebat dan berkilau
5) Membantu mengaktifkan metabolisme tisu-tisu badan ke tahap maksimum
6) Mengurangkan bekas parut jerawat dan jeragat
7) Minda lebih cergas dan tubuh lebih sihat
8) Melancarkan peredaran darah
9) Kulit lebih gebu dan licin

Cara pengambilan: 1 sachet sehari
Sekotak ada 15 sachet
Harga sekotak hanya RM 59.90 (Semenanjung)
                      dan RM 65.90 (Sabah & Sarawak)
* Tawaran istimewa diberi untuk pembelian 2 kotak Collagen dan 1 kotak VCO (1 bulan penggunaan)

Cantik bergaya

Ingin mencuba boleh hubungi saya
whatsapp 019-727 0181
Make Your Own Gifts Here

Baju Kurung Kanak-kanak



Preloved Baju kurung kanak-kanak hijau

Umur 5 tahun
Kod : BK 01
Harga : RM 25

Selasa, 23 September 2014

Membeli sambil Menderma

Assalammualaikum semua

Lama tak bersiaran di sini. Hari ini Dilaz nak umumkan setiap pembelian dari Dilaz di sini, RM 1 akan didermakan ke tabung kebajikan. Dan DISKAUN 10% untuk barangan CROSS STITCH, BAJU KANAK-KANAK dan BUNDLE DEWASA.
Nantikan update-update terkini dari Dilaz

Jom membeli sambil menderma

Selasa, 26 Ogos 2014

Virgin Coconut Oil (VCO) -Softgel

Ramai yang tanya apa itu VCO? VCO adalah Virgin Coconut Oil atau lebih dikenali sebagai Minyak Kelapa Dara. Minyak Kelapa Dara keluaran Catalyst menggunakan 100% bahan semulajadi yang sangat bagus diambil sebagai makanan tambahan setiap hari tidak kira wanita mahupun lelaki.






Kebaikan VCO ini
1) Jerawat cepat susut
2) Menghilangkan parut jerawat dan strechmark bagi wanita hamil
3) Membantu menurunkan berat badan
4) Meningkatkan metabolisme
5) Memperbaiki sistem pencernaan 
6) Mengurangkan sengugut dan menstabilkan hormon
7) Kesuburan suami isteri
8) Mengurangkan tidur berdengkur
9) Membantu mengurangkan batuk dan selsema

Sekotak hanya RM 40 (Semenanjung)
                      RM 44 (Sabah & Sarawak)
60 biji softgels di dalamnya

Nak cuba, boleh hubungi Dilla 019-727 0181 (sms/whatsapp)

 

Isnin, 30 Jun 2014

JOM BUAT DUIT HEARTBEAT

Sticky Post until 30 Jun 2014

Untuk New Entries , Scroll Down
 
Inilah tutorialnya:

mula2 klik banner heartbeat ni yer...















2. Klik Icon Hearbeat seperti yang dibulatkan tu








3. Klik CREATE ACCOUNT dan isi kesemua maklumat berkenaan



4. Masukkan Password Email Address then klik I agree HeartBeat's Terms of service
then klik continue






5. Then dah create account klik Join HB!Affiliate seperti kotak merah diatas
 





6. Klik Online Application (seperti yang ditunjukkan diatas)
then isi kesemua maklumat yang diperlukan








7. Masukkan maklumat mengenai Blog anda




8. Pilih cara pembayaran yang hendak dibuat kepada anda...
then klik continue


9. Klik My HB!Affiliate untuk mendapatkan code iklan heartBeat




10. Klik GET A CODE


11. Copy Code2 yang anda kehendak i(bertanda merah bulat), 
ada 4 code untuk iklan Heartbeat
 (seperti lampiran yang bertanda kotak merah belah atas)--setaip code adalah unik/tak sama utk setiap member heartbeat tau (mcm nuffnang punya code gaklah)


AFTER THAT TUTORIAL UNTUK PASTE CODE 
KE DALAM BLOG

 1. Pergi Kat Design


2. Klik Add A Gadget



3. Klik add HTML/JAVA SCRIPT then save, ulangi cara yang sama 
 untuk letak ketiga2 iklan berkenaan
 



4. akhir sekali DRAG gadget berkenaan ke kedudukan yang dikehendaki...




DONE!!

ENTRI NIE SAYA COPY DARI SUZIE aka MAMA ZHARFAN 

HEARTBEAT NIE TAK GANGGU SIDE INCOME NUFFNANG UOLLSS TAU. JANGAN TAKUT.



P/S : Apa tunggu lagi. Senang kan nak register HEARTBEAT nie. Setiap orang yang klik,
kite akan dapat RM 0.04, jgn buat fraud click  tau.


Make Your Own Gifts Here

Ahad, 20 April 2014

Mengapa Shaklee berbeza dari yang jenama lain





Shaklee dah jadi fenomena. Rata-rata semua orang menyebut dan tahu apa itu Shaklee. Ramai juga yang menjadi sebahagian daripada keluarga Shaklee. Ramai juga yang dah rasa kebaikan Shaklee. Ada juga yang masih tak tahu dan belum merasainya kebaikannya. Rugi tau tak cuba Shaklee ni. Jom tengok kenapa Shaklee ni berbeza dari jenama yang lain

credit Mamafaiz

18 sebab kenapa jenama Shaklee berbeza dari yang lain...
  1. Pada 1915 Dr. Forrest C. Shaklee menghasilkan produk yang pertama dikenali sebagai “Vitalized Minerals” dimana beliau mengasingkan sebatian semulajadi dari sayuran untuk mendapatkan khasiat mineral.Seorang biochemist menggelarkan sebatian tersebut sebagai “vitamins”.Inilah sejarah dimana perkataan vitamin terhasil.
  2.  Dr. Shaklee merupakan seorang chiropractor. Beliau memiliki ijazah dalam bidang nutrisi, biochemistry, philosophy and divinity.
  3. Pada 1924,Dr Shaklee membina health care center yang lengkap dengan pekerja terdiri daripada chiropractors, osteopaths, internist, general practitioners and surgeons. Dan untuk pertama kalinya, formula Dr. Shaklee untuk makanan kesihatan dibungkuskan dan dipasarkan.
  4. Pada 1928, beliau melahirkan a sensible diet regimen dan mencadangkannya untuk semua pesakitnya. Diet ini bersamaan dengan Food Guide pyramid yang sekarang ini juga dicadangkan oleh United States Department of Agriculture, tetapi dengan penambahan pada bijirin, buah2an ,sayur2an dan minima lemak dan gula.
  5. Pada January 1929, beliau menjadi menteri dan pada 1933, secara rasminya beliau menerima darjah kedoktorannya. Beliau menekankan kepentingan the spiritual part of life yang akhirnya menjadi filosopi asas dalam Shaklee.
  6. Beliau mengamalkan ilmu chiropractic sehingga umurnya 65tahun. Kemudian melancarkan Shaklee Corporation untuk memasarkan produk yang telah beliau hasilkan sepanjang hayatnya. Impian beliau adalah untuk berkongsi kesihatan yang lebih baik dan produknya bersama dunia.
  7. Produk nutrisi Shaklee dikenali oleh kerajaan sebagai makanan berbeza dengan produk dari syarikat lain yang dilabelkan sebagai drug companies.
  8. Shaklee merupakan pengeluar vitamin dan mineral yang terbesar di dunia dan dilabelkan sebagai leader in the nutritional industry.
  9. Shaklee menjalankan ujikali klinikal sendiri terhadap produk2 mereka.Ia dilakukan oleh pihak luar, unbiased sources (such as Yale University and Harvard University)dimana kajian klinikal ini dijalankan keatas manusia dan bukan haiwan untuk membuktikan secara saintifik yang produk2 Shaklee boleh diutilisasikan dan selamat ke atas badan manusia. Beratus ujian diterbitkan in peer-reviewed nutritional and medical journals such as:The American Journal of Clinical Nutrition. The Journal of Nutrition. The Journal of the American Dietetic Association. The Journal of Applied Physiology, and. The American Journal of Cardiology
  10. Sesetengah syarikat mendakwa mereka melakukan ujian klinikal sedangkan hakikatnya tidak pernah diuji kerana undang- undang tidak pun memerlukan mereka berbuat demikian tapi mereka mendakwa demikian hanya untuk melakukan produk mereka. Berbeza dengan Shaklee yang melaburkan berjuta2 ringgit untuk melakukan ujian klinikal terhadap produk mereka
  11. Produk Shaklee kesemuanya seimbang dan memenuhi hampir semua suplemen semulajadi yang badan perlukan. Sebagai makanan, produk2 Shaklee mengandungi nutrien2 asas,enzim2 dan juga pyhtochemicals (bahan2 kimia semulajadi dalam sayur2an dan buahan ie karotenoid, flavonoid..yang ni nanti saya ulas panjang dalam entry yang lain)
  12. Shaklee memiliki makmal kajian dan penyelidikan mereka sendiri di Hayward, California, dan makmal kedua di bina di Stanford University in Palo Alto, California.
  13. Tahukah anda Shaklee memiliki perusahaan ladang (manufacturing plant) mereka sendiri di Norman, Oklahoma. Tidak seperti sesetengah syarikat yang mengeluarkan vitamin dengan membeli dari mana2 makmal dan meletakkan label jenama mereka.. Tidak seperti Shaklee yang memiliki ladang vitamin sendiri.. Menarik bukan.
  14. Shaklee melaburkan melebihi 12juta USD setahun untuk penyelidikan dan ujian makmal. Shaklee juga mempunyai lebih 150orang saintist dan lembaga penasihat terdiri daripada doktor, pensyarah,professor, saintis dari universiti terkemuka dunia
  15. 176 ujian yang berasingan dijalankan ke atas setiap satu bahan yang terlibat dalam penghasilan produk shaklee . Ujian melibatkan ketulenan, ketahanan dan keselamatan
  16. Setiap produk Shaklee didakwa mempunyai dokumen pengesahan.
  17. Setiap produk Shaklee telah melalui sebanyak 262 ujian kualiti jaminan (assurance) yang berasingan dalam setiap proses pembuatan.
  18.  Shaklee produk semuanya dijamin berkualiti. 
 




Sabtu, 19 April 2014

Shaklee


Jom kenal Shaklee dan tengok keistimewaannya. Kredit to MamaFaiz


Tahukah anda... pada 1915, Dr Forrest C.Shaklee mencipta Vitalized Minerals..salah satu multivitamin tertua didunia..Sekarang dikenali sebagai Vita-Lea Iron Formula



Mari kita baca sejarah perkembangan Shaklee..
  • 1960 - Shaklee memperkenalkan Basic H concentrated organic cleaner salah satu pencuci biodegradable dan tidak bertoksik yang pertama
  • 1961 - Shaklee mencipta protein segera iaitu rumusan suplemen soya yang pertama
  • 1972 - Shaklee memperkenalkan salah satu serbuk pencuci pakaian biodegradasi tanpa fosfat nitrat atau borat yang pertama
  • 1977 - Shaklee memperkenalkan sistem pembebasan terkawal berasaskan tumbuhan yang pertama bagi Vitamin C

  • 1982 - Shaklee disenaraikan salah sebuah syarikat Fortune 500
  • 1993 - Shaklee develops and supplies NASA with a customized rehydration beverage for the space shuttle Astronauts called Astro Aide
  • 1996 - Shaklee membantu ahli sukan bertaraf dunia memenangi 8 pingat emas di atlanta
  • 2000 - Shaklee menjadi syarikat pertama di dunia yg memprolehi pensijilan climate neutral dan mengimbangi sepenuhnya pembebasan karbon dioksia olehnya dimana ia menghasilkan impak sifar bersih pada alam persekitaran
  • 2004 - Shaklee membekalkan tenaga kepada atlet2 bertaraf dunia bagi memenangi 15 pingat emas di Athen,Greece
  • 2005 - Shaklee memperkenalkan satu daripada formula keimunan penggalak interferon pertama yg dinamakan Nutriferon

     

  • 2006 –Pasukan Ski dan luncur salji US yg terdiri drp atlet2 yg dibekalkan tenaga oleh Shaklee memenangi 10 pingat di Itali
  • 2008 - Shaklee memperkenalkan Vivix penemuan revolusi terbaru dlm anti penuaan sel

Hmm...Amacam?..Saya kagum membaca sejarah perkembangan shaklee.... Jadi kesimpulannya pilihan saya adalah yang terbaik..anda bagaimana?
50th Anniversary Landmark Studies menunjukkan pengguna supplement Shaklee dalam jangka masa panjang memiliki kesihatan yang lebih baik dari mereka yang hanya mengambil multivitamin dan yang tidak mengambil supplement sama sekali.

Mengapa Kita Perlukan Suplemen


7 Sebab kenapa perlukan Suplemen :-

1) Kita sering terdedah terhadap pencemaran alam sekitar
2) Badan kita memerlukan dos yang lebih bagi sesetengah nutrien
3) Buah-buahan dan sayur-sayuran mungkin tercemar
4) Kehilangan nutrien dalam makanan
5) Gangguan penyerapan nutrisi daripada makanan
6) Kebanyakan rakyat Malaysia makan mengikut selera rasa
7) Mengamalkan gaya hidup yang tidak sihat

Tak semua orang mengamalkan gaya hidup yang sihat dan makan makanan yang berkhasiat dan mengikut piramid makanan. Oleh itu, kita perlukan suplemen sebagai makanan tambahan dan menjaga kesihatan agar lebih baik. Sebab itu saya pilih SHAKLEE sebagai suplemen saya. SHAKLEE THE BEST.


Template by:

Free Blog Templates