Jumaat, 15 Disember 2017

Punca jeragat di wajah

Apa sebenarnya jeragat?
.
.
Ringkasnya jeragat ialah tompokan tompokan hitam diwajah. ianya terjadi akibat pengumpulan sel sel kulit yang mati dan pembentukan minyak di liang liang muka. Selalunya hinggap dibahagian hidung,dahi, pipi dan dagu.
.
Jom kita tengok apa punca2 jeragat. Bila dah tahu punca, barulah senang nak solve problem kan?

4 PUNCA JERAGAT

1. Sinaran UV daripada matahari.
Sinaran ini akan tembus ke dalam kulit muka seterusnya menyebabkan kulit wajah bertindak menghasilkan pigment hitam (jeragat) yang berfungsi untuk mengelakkan sinaran uv itu tembus kedalam kulit lebih dalam sehingga boleh menyebabkan kanser kulit. Mengikut kajian antarabangsa, sinaran uv juga terhasil daripada lampu kalimantang.
.
Majoriti wanita mendapat jeragat hasil daripada terdedah kepada lampu kalimantang di pejabat dan rumah. Sebab tu kita wajib pakai any sun protection kalau kuar rumah. duduk dalam rumah pun kena pakai juga tau 

2. Stress
Faktor tekanan ditempat kerja mahupun dirumah juga menjadi faktor terbesar dalam terhasilnya jeragat. Ini disebabkan oleh kadar RADIKAL BEBAS didalam badan semakin meningkat apabila seseorang itu tertekan. Radikal bebas menjadi penyebab utama dari dalam badan sehingga menyebabkan terjadinya jeragat degil dan hitam diwajah.
.
Radikal bebas akan membuat kulit wajah berinteraksi sehingga terhasilnya tompokan tompokan yang hitam dan gelap. Konklusinya, lagi tinggi kadar tekanan anda, lagi banyak jeragat anda akan muncul.
.
3. Persekitaran tercemar.
Persekitaran kita sekarang sangat tinggi kadar pencemarannya. perkara ini boleh menyebabkan badan menghirup udara yang kotor.
.
Udara tercemar ini akan meningkatkan kadar RADIKAL BEBAS dalam badan yang merupakan faktor terbesar menyebabkan masalah jeragat.

4. Tersalah pakai produk.
Ini adalah salah satu perkara yang sering terjadi. Niat dihati nak pulihkan jeragat, tapi akibat produk mengandungi bahan merbahaya seperti merkuri, lain pulak dah jadinya.

Tolong berhati hati dalam pemilihan sapuan dari luar. Kerana andai tersalah pakai produk, kulit lapisan luar akan jadi sangat nipis dan sangat sensitif pada sinaran uv.
.
Yg paling best...Niqrees Hydrogel yg super best utk merawat masalah jeragat. Jeragat pudar seawal 3 hari pengguna.
.
Testimoni Niqrees Hydrogel



#NiqreesHydrogel #TestimoniNiqreesHydrogel #NiqreesHydrogelMelaka #MamaQDShoppe

Mama QD
SMS/Whatsapp 019 727 0181
FB Page : Mama QD Shoppe
IG : @mamaqdshoppe
http://mamaqdshop.blogspot.my/

Ahad, 3 Disember 2017

Arkay Essentials skincare


Set baru ARKAY yang akan menggegarkan beg skincare anda!!😍
.
kami perkenalkan skincare 100% dari ekstrak bahan tumbuhan asli bukan daripada bahan sintetik.
Standard antarabangsa, tapi harga sangat berpatutan kerana satu2 nya skincare Semulajadi dari sumber tumbuhan semula jadi dengan tema 'food skincare' keluaran Malaysia.
.
.
 Ia diteknologikan untuk bertindak balas dengan baik pada tekstur kulit wajah anda😘. Gabungan bahannya adalah special from ARKAY Essentials.
.
.
dalam 1 set ada 4 items :
Arkay Essentials

.
.
. ✔Moisturise cleanser - mencuci sambil melembabkan kulit anda.Diperkaya dengan lemon asli dan bahan semula jadi yg lain seperti buah bilberry,aloevera,witch hazel water yg juga mampu mengecutkan jerawat dgn cpt.
.




✔Glowing Serum - Diperkaya dengan khasiat tomato asli disamping tambahan aloe vera,yam bean, madu dn lain2.

.


✔Magic Cream treatment - Diperkaya dengan kandungan ' Grapefruits' asli  dan bahan lain seperti stemcell magnolia,rosehips oil, marula oil, buah delima untuk mempercepatkan tindak balas merawat kulit rosak, kulit gelap,kulit kasar ,kulit berparut,kulit matang dan kedut.
serta mengurangkan kesan kedutan.

.


✔ Sun Block - Bukan sekadar sun block, ia kaya dengan khasiat minyak almond dan 'witch hazel water' yang mampu melindungi dan mengekalkan kelembapan kulit yg kering dan kusam.




satu lagi sun block pilihan ialah sun block jojoba oil yg kurang glow untuk wajahnye sedikit gebu. 
.
.


Ke semua bahan- bahan semulajadi ini telah melalui proses RnD dan didapati memberi kesan yang sangat mengujakan pada kulit anda. .
.

FUNGSI ARKAY SKINCARE 
- merawat jeragat.
- merawat jerawat.
- menghaluskan kulit.
- menghilangkan parut.
- mengurangkan kedutan.
- melicinkan kulit.
- mencerahkan kulit secara. semulajadi.
- melembutkan kulit dan kekal lembab.
- Membersihkan kulit dengan sempurna.

Authorized Dealer Arkay
Mama QD
SMS/Whatsapp 019 727 0181
IG : @mama_qd_rich

Sabtu, 2 Disember 2017

Tabung Money Safe


Tabung Money Safe

Tabung money safe


πŸ’œ Tabung lain dari yang lain
πŸ’— Boleh simpan duit syiling dan duit kertas
πŸ’— Boleh set password sendiri
πŸ’— Menyimpan duit seperti di CDM 
πŸ’— Tabung akan berbunyi beep jika dibuka lebih 15 saat
πŸ’— Saiz tabung 19 cm (tinggi) x 13 cm (lebar) x 12 cm (luas) 
πŸ’— Sesuai dijadikan hadiah harijadi, hadiah perkahwinan atau sebarang majlis 
πŸ’— Guna bateri AA 3 Biji (bateri tidak disediakan)

Mama QD
SMS/Whatsapp 019 727 0181
FB Page : Mama QD Shoppe
IG : @mamaqdshoppe
http://mamaqdshop.blogspot.my/

CPG LIQUID FOUNDATION

CPG LIQUID FOUNDATION
.
Ini adalah foundation jenis 'sheer Glow' di mana teksturnya tidak terlalu pekat, ringan dan mudah di 'apply' pada kulit.
.
CPG liquid foundation

CPG Liquid Foundation menjadi pilihan ramai MUA Terkenal kerana :
.
1. Kualiti setanding Antarabangsa
2. Full Coverage (Menutup semua pori2 dan parut dimuka)
3. Tahan lama
4. Tidak bercapuk.
5. Tidak melekit.
6. Tidak berminyak.
.

Ada 3 pilihan warna .
1. Beau
2. Maganda
3. Pragtige
.
Kod warna cpg liquid foundation

Harga : RM 89sm @ RM 99ss
.

Mama QD
SMS/Whatsapp 019 727 0181
FB Page : Mama QD Shoppe
IG : @mamaqdbeauty
http://mamaqdshop.blogspot.my/

Jumaat, 1 Disember 2017

TABUNG SYILING DIGITAL....TIDAK PENAT LAGI MENGIRA SYILING

TIDAK PENAT LAGI MENGIRA SYILING

πŸ‘‰ Suka menabung syiling tapi malas nak mengira bila sudah penuh.
πŸ‘‰ Syiling selalu bersepah-sepah di rumah dan pejabat
πŸ‘‰ Baru mula nak menabung untuk masa depan
πŸ‘‰ Nak didik anak-anak belajar menabung dari kecil
πŸ‘‰ Buntu nak bagi hadiah hari lahir untuk yang tersayang


Tabung syiling digital


TABUNG SYILING DIGITAL pilihan yang terbaik untuk andaπŸ‘. TERLARIS DI PASARAN dan mendapat PERMINTAAN TINGGI.

KELEBIHAN TABUNG SYILING DIGITAL
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
πŸ’° Mudah mengira duit syiling yang dimasukkan
πŸ’° Boleh mengira duit syiling lama dan baru
πŸ’° Ada paparan jumlah syiling (Screen LED)
πŸ’° Mendidik anak menabung dari kecil
πŸ’° Boleh dijadikan hadiah harijadi @ cabutan bertuah

Jom MENABUNG dengan TABUNG SYILING DIGITAL. Sikit-sikit lama-lama jadilah banyak. Cepat dapatkannya HARI INIπŸ˜‰

Mama QD
SMS/Whatsapp 019 727 0181
FB Page : Mama QD Shoppe
IG : @mamaqdshoppe
http://mamaqdshop.blogspot.my/

Memo Botol

MEMO BOTOL

~ Botol minuman eksklusif yang direka oleh pereka Australia yang bernama Jesse Leeworthy dan Jonathan Byrt.


~ Direka bagi membantu wanita yang memiliki beg tangan yang terbatas ruangnya.

~ Mudah untuk dibawa kemana-mana kerana ianya ringan dan ukurannya sama dengan kertas Memo A5.



~ Rekaan yang unik dan lutsinar  bergaya dalam ape jua keadaan dan amat praktikal.

~ Dapat menjimatkan wang kerana dapat diguna berulang kali. Secara tidak langsung dapat mengurangkan pembuangan sampah.


Mama QD
SMS/Whatsapp 019 727 0181
FB Page : Mama QD Shoppe
IG : @mamaqdshoppe

Aini Nor Perfume


AINI NOR PERFUME ini diilhamkan sendiri oleh pengasas iaitu Aini Nor atau lebih dikenali sebagai JOYAH WANGI πŸ€—

Aini Nor Perfume

Antara sebab kenapa perlu pilih Aini Nor Perfume
.
🌸 Memberikan bau yang tahan lama melebihi 8 jam.

🌸 Mempunyai pilihan yang lain dari yang lain & menepati citarasa Rakyat Malaysia

🌸 Pati Original dan TIADA CAMPURAN ALKOHOL tetapi bau setanding Produk Antarabangsa

🌸 Produk keluaran bumiputera

🌸 Mudah dibawa ke mana-mana (ringan)

🌸 Halal & boleh dibawa solat

🌸 35ml sekali sembur wangi sehari!

.
Ramai yang puas hati & teruja dengan wangian dari Aini Nor Perfume

Bagi yang ingin mencuba, segera whatsapp

Mama QD
SMS/Whatsapp 019 727 0181
FB Page : Mama QD Shoppe
IG : @mamaqdshoppe
http://mamaqdshop.blogspot.my/

Selasa, 27 Jun 2017

Bedak viral... CPG Compact Powder

COMPACT POWDER BY CPG COSMETIC

Ia Terdiri dari 3 kod warna pilihan:
🌸White Rose (01)        πŸ‘‰ CERAH
🌸Natural Beauty (02) πŸ‘‰ SEDERHANA
🌸Luxury Beige (03)    πŸ‘‰ SAWA MATANG

Compact Powder CPG


Compact Powder CPG ini 
πŸ’•Boleh dijadikan alas bedak, foundation, & bedak biasa
πŸ’•Menyerap lebihan minyak dimuka
πŸ’•Tekstur lebih ringan dan mudah digunakan
πŸ’•Mempunyai SPF 35
πŸ’•Tidak melekit dan tahan lama
πŸ’•Tidak bercapuk
πŸ’•Selamat digunakan dan mempunyai kelulusan KKM


Mama QD
SMS/Whatsapp 019 727 0181
FB Page : Mama QD Shoppe
IG : @cpgcosmeticmelaka
Email : fadilaz2983@gmail.com
http://mamaqdshop.blogspot.my/

Selamat Hari Raya Aidilfitri

Mama QD Shoppe mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri. Maaf Zahir Batin. Semoga ikatan ukhwah lebih baik dan dapat eratkan silaturahim.


Ahad, 23 April 2017

Tabung pilihan 2017...Tabung Money Safe

Tahun 2017 ekonomi makin mencabar. Jadi perlu banyak menabung. Sebab tu ramai yang memilih Tabung Money Safe sebagai tabung pilihan 2017.

Tabung Money Safe


Money Safe
πŸ’œ Tabung lain dari yang lain
πŸ’— Boleh simpan duit syiling dan duit kertas
πŸ’— Boleh set password sendiri
πŸ’— Menyimpan duit seperti di CDM 
πŸ’— Tabung akan berbunyi beep jika dibuka lebih 15 saat
πŸ’— Saiz tabung 19 cm (tinggi) x 13 cm (lebar) x 12 cm (luas) 
πŸ’— Sesuai dijadikan hadiah harijadi, hadiah perkahwinan atau sebarang majlis 
πŸ’— Guna bateri AA 3 Biji (bateri tidak disediakan)

Mama QD
SMS/Whatsapp 019 727 0181
FB Page : Mama QD Shoppe
IG : @mamaqdshoppe
http://mamaqdshop.blogspot.my/

Rabu, 19 April 2017

Seronok Menabung dengan Tabung Syiling Digital


Siapa ade masalah seperti dibawah sila angkat tangan πŸ™‹...
~ Duit syiling bersepah-sepah di rumah.
~ Duit syiling tidak bernilai dimata dia.
~ Malasnya nak kira duit syiling yang berlambak ditabung tin biskut.
~ Nak didik anak-anak belajar menabung dari kecil.
~ Buntu nak bagi hadiah untuk yang tersayang.

Mama QD ada jalan penyelesaian. Uols WAJIB ade sebuah TABUNG UNIK iaitu TABUNG SYILING DIGITAL.

Tabung Syiling Digital

● TABUNG SYILING DIGITAL nie berbeza dengan tabung-tabung yang sedia ada. Ini kerana setiap kali kita memasukkan duit syiling ke dalam tabung, ia akan mengira nilai duit syiling tersebut.

● Contohnya kita memasukkan 1 keping 50sen, 2 keping 20sen dan 7 keping 10sen.

● TABUNG SYILING DIGITAL akan mengira jumlah syiling :
1*50sen = 50sen
2*20sen = 40sen
7*10sen = 70sen
Jumlah = RM 1.60

Tabung Syiling Digital ini Boleh menggira duit syiling LAMA dan BARU. Seronokkan, semakin lama menabung dengan TABUNG SYILING DIGITAL nie semakin bersemangat lak kita asyik nak menabung duit syiling.

Dapatkan Tabung syiling digital anda hari ini. 


Mama QD
SMS/Whatsapp 019 727 0181
FB Page : Mama QD Shoppe

Combo Super Jimat Tabung Unik

LEBIH JIMAT !!!

Hadiahkan si comel Combo Tabung Unik ini.... Tabung Syiling Digital dan Tabung ATM Kartun. Salah satu cara mendidik mereka menabung dari kecil. Pasti mereka seronok dan sukakannya. 


Tabung syiling digital dan ATM kartun

Tabung Syiling Digital ni boleh terus kira jumlah syiling yang dimasukkan tau. Ia terima duit syiling baru dan duit syiling lama. Takdelah penat Mama dan Papa nak mengira.

Tabung ATM Kartun pula boleh menyimpan duit kertas dan juga duit syiling. Ia seakan-akan menyimpan duit di CDM. Dan ia boleh set password sendiri. Jadi orang lain tak boleh ambil duit tu πŸ˜ƒ.

Ramai sudah miliki COMBO SUPER JIMAT ni. Anda bila lagi?


Mama QD
SMS/Whatsapp 019 727 0181
FB Page : Mama QD Shoppe

Isnin, 27 Mac 2017

Kenapa perlu beli Golden Beauty Elixir?


Kenapa anda perlu beli Golden Beauty Elixir?

Mesti anda tertanya-tanya kan, apa yang hebat sangat dengan Golden Beauty Elixir ni. Jom baca

Golden Beauty Elixir


6 PERKARA YANG ANDA DAPAT DARI GOLDEN BEAUTY ELIXIR

1) 6 GABUNGAN MINYAK TERBAIK DUNIA
GOLDEN BEAUTY ELIXIR satu-satunya produk yang menggabungkan pelbagai jenis minyak di dalam satu adunan. Hanya bahan terbaik digunakan untuk mendapatkan satu formula hebat yang mampu memberikan kelembapan maha dahsyat, setiap satu minyak mempunyai kebaikan tersendiri. Malah minyak yang kami gunakan juga ada tertulis di dalam AL-Quran akan kebaikannya - minyak zaitun.

2) KEPINGAN EMAS 24K ASLI 
Kepingan EMAS 24K ASLI, KELAS PERTAMA di masukkan juga kedalam formula GOLDEN BEAUTY ELIXIR. Khasiat Emas telah lama digunakan semenjak zaman CLEOPATRA lagi. Kini,  tak perlu lagi cucuk jarum pakai susuk emas... sapu jer GOLDEN BEAUTY ELIXIR kepingan emas akn meresap masuk terus kedalam kulit anda memberikan kesan glowing serta merta serta merawat kedutan wajah scara effective.

3) KAEDAH MODEN+TRADISIONAL
GOLDEN BEAUTY ELIXIR menggunakan gabungan teknologi moden iaitu teknik COLD PRESS dalam mendapatkan minyak. Setiap minyak melalui kaedah cold press yang mampu mengekalkan khasiat di dalam minyak 100%. Kuntuman bunga ros, mempunyai rahsia tradisional+ayurvedic yang mampu menaikkn AURA SERI pemakai. Tiada CHEMICAL hanya bahan semulajadi digunakan.

4) TIDAK BERMINYAK DAN TIDAK MELEKIT
GOLDEN BEAUTY ELIXIR tidak akan menyebabkan kulit anda lebih berminyak dan tidak meninggalkan kesan melekit. Ia melembabkan dan membantu mengawal pengeluaran minyak di wajah.

5) MAKE-UP ADDICT MUST HAVE
Semua peminat make up wajibbb ada GOLDEN BEAUTY ELIXIR. Setitis sahaja mampu meratakan foundation keseluruh wajah, jimat foundation malah menjadikan make up lebih ringan dan tampak natural. Gunakan setitis di bibir untuk melembutkan bibir dan memudahkan applikasi lipstik terutama jenis matte. Kelembapan berkekalan malah lipstik tahan lama serta lebih menonjol warnanya.

6) TAHAN LAMA
Sebotol GOLDEN BEAUTY ELIXIR boleh digunakan selama 1-2 bulan. Hanya setitis sahaja mampu memberikan kelembapan maksima. Boleh digunakan satu badan dan satu keluarga juga.

Mama QD
SMS/Whatsapp/Telegram 019 727 0181
FB Page : Mama QD Shoppe
IG : @mama_qd_rich
Email : fadilaz2983@gmail.com
http://mamaqdshop.blogspot.my/

Adakah Golden Beauty Elixir selamat?


Adakah Golden Beauty Elixir selamat?
Ada yang tanya kepada Mama QD adakah Golden Beauty Elixir ini selamat? Jawapannya, Sangat selamat sayang, produk kami adalah 100% natural dan tiada additives, stabilizers ataupun preservatives. Golden Beauty Elixir juga telah mendapat kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia. 

Golden Beauty Elixir


GOLDEN BEAUTY ELIXIR menggunakan gabungan teknologi moden iaitu teknik COLD PRESS dalam mendapatkan minyak. Setiap minyak melalui kaedah cold press yang mampu mengekalkan khasiat di dalam minyak 100%. Kuntuman bunga ros, mempunyai rahsia tradisional+ayurvedic yang mampu menaikkn AURA SERI pemakai. Bahkan, kami menggunakan pure 24k gold flakes kelas pertama yang sgt selamat sampaikan anda boleh makan gold flakes tersebut… best kan 😍.

Mama QD
SMS/Whatsapp/Telegram 019 727 0181
FB Page : Mama QD Shoppe
IG : @mama_qd_rich
Email : fadilaz2983@gmail.com
http://mamaqdshop.blogspot.my/

Ahad, 26 Mac 2017

Kebaikan Golden Beauty Elixir

APA ITU GOLDEN BEAUTY ELIXIR?

GBE adalah minyak AURA SERI gabungan 6 jenis minyak terbaik di dunia di dalam satu botol.. antaranya ialah, sweet almond oil, patchouli oil, geranium oil, castor oil, olive oil dan lavender oil. GBE juga ada pure 24k gold kelas pertama yang sangat berkualiti dan selamat.. selain itu kami juga masukkan rose bud ke dalam GBE untuk bg efek aura seri pada pemakai.

Golden Beauty Elixir


Kebaikan Golden Beauty Elixir πŸ‘‡
• Memberikan kelembapan serta merta dan membuatkan kulit anda glowing mowing  
• Tidak meninggalkan kesan berminyak atau melekit selepas dipakai.
• Menaikkan aura seri pengguna Merawat jerawat dan memudarkan parut jerawat.
•  Mengurangkan garisan halus dan kedutan di wajah.
•  Mencerahkan dan menaikkan seri kulit anda.
• Bauan bunga mawar yang memberikan ketenangan dan sebagai aromaterapi
•  Boleh digunakan untuk menggantikan pelembab wajah dan lotion badan, malah kajian juga mendapati penggunaan minyak mampu diserap oleh kulit 80 kali ganda berbanding lotion.
• Boleh digunakan sebelum make up, dicampurkan dalam foundation dan diletakkan di beauty blender @ berus foundation untuk mendapatkan kesan make up yang sekata dan glowing.
• Boleh digunakan utk merawat bibir kering dan menonjolkan lagi warna lipstick anda.
• Boleh digunakan ke seluruh anggota badan yang kering seperti siku, lutut, tumit dan jari anda.mencantikkan kuku juga.
• Untuk tidur yang lebih enak, apply GBE sebelum tidur , aroma bunga mawar akan membuatkan tidur anda lebih nyenyak dan anda akan bangun dgn kulit yang lebih lembut dan lembab.
• GBE juga mampu merawat masalah kulit seperti eczema, pori tersumbat, parut hitam, eyebag, stretcmark dana gen detox pada wajah.


Mama QD
SMS/Whatsapp/Telegram 019 727 0181
FB Page : Mama QD Shoppe
IG : @mama_qd_rich
Email : fadilaz2983@gmail.com